LoadingText

DTU Nyheder

2020
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
18 FEB

Luftanalyser afslører oftere campylobactersmitte i kyllinger

Sandsynligheden for at opdage campylobactersmitte i en kyllingeflok er firedoblet med en metode udviklet i et EU-projekt ledet af forskere fra DTU.

Fødevarer og fiskeri Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
2017
Image: DTU Fødevareinstituttet
21 MAR

Salmonella i svinekød kan opdages på den halve tid

En ny metode udviklet på DTU Fødevareinstituttet halverer den tid, det tager slagterier at teste for sygdomsfremkaldende salmonellabakterier i svinekød. Testen kan spare slagterierne penge, bl.a. ved at kødet kommer hurtigere på markedet, hvilket samtidig reducerer omkostninger til drift af kølerum.

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer og fiskeri Fødevaresikkerhed
2015
Tiltrædelsesforelæsning
18 FEB

Invitation til professor Jeffrey Hoorfars tiltrædelsesforelæsning

Tilmeld dig venligst igen til professor Jeffrey Hoorfars tiltrædelsesforelæsning fredag den 13. marts 2015, da der desværre har været tekniske problemer med tilmeldingen. Jeffrey Hoorfar vil fortælle om baggrund, status og perspektiver indenfor sin forskning i mikrobiologiske fødevareanalyser. Formålet er at skabe bedre laboratorieværktøjer...

Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Bakterier og mikroorganismer Fødevarer og fiskeri
2014
Photo: Centers for Disease Control and Prevention
24 JUL

Nye metoder til at påvise salmonella i svinekødsproduktionen

Fødevarebårne infektioner er et stigende problem for folkesundheden. Et Ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet har undersøgt nye metoder til at karakterisere og påvise fødevareoverførte sygdomsfremkaldende salmonella i svinekødsproduktionen og i bakterier i vand-, foder- og fødevareprøver.

Fødevarer og fiskeri Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer
2013
Hurtigt fund af smittekilde ved sygdomsudbrud
30 MAJ

Hurtigt fund af smittekilde ved sygdomsudbrud

Et nyt kit til hurtigere diagnostik kan forbedre mulighederne for hurtigt og effektivt at påvise og opklare fødevarebårne sygdomsudbrud som for eksempel salmonella. Forskningsprojekt med DTU Fødevareinstituttet, Statens Serum Institut, DNA Diagnostic A/S og CLC bio har således både nationale og globale perspektiver. Højteknologifonden...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer og fiskeri Fødevareteknologi Fødevareproduktion Husdyrsygdomme
2012
Invitation til symposium om global fødevaresikkerhed
26 JUN

Invitation til symposium om global fødevaresikkerhed

DTU Fødevareinstituttet inviterer i samarbejde med Dansk Gartneri til internationalt symposium om global fødevaresikkerhed med fokus på frugt og grøntsager den 16. august 2012 kl. 8.30-16.00. Her vil internationale eksperter fra blandt andet Kina, Brasilien og USA diskutere fødevaresikkerhed vedrørende den globale produktion og samhandel...

Fødevaresikkerhed
2010
Invitation til opstart af campylobacter-vaccineprojekt
11 MAR

Invitation til opstart af campylobacter-vaccineprojekt

Projektet CamVac skal undersøge, om det er muligt at minimere mængden af campylobacterbakterier hos kyllinger ved hjælp af en vaccine og dermed reducere risikoen for sygdom hos mennesker. Kom til opstartsmøde hos DTU Fødevareinstituttet den 17. marts i København klokken 13-16 og hør mere om projektet.

Fødevaresikkerhed
2009
Forskning i campylobacter-vaccine
08 DEC

Forskning i campylobacter-vaccine

Bakterien campylobacter forårsager sygdom hos mennesker. Kan det undgås ved at vaccinere kyllinger? Det skal et forskningsprojekt med DTU Fødevareinstituttet i spidsen forsøge at finde svaret på.

Fødevaresikkerhed
2008
Sporbarhed: Hvor kommer din mad fra - og bakterierne i den?
29 JUN

Sporbarhed: Hvor kommer din mad fra - og bakterierne i den?

Et stort dansk-ledet EU projekt, Biotracer, er godt i gang med at udvikle metoder og computermodeller til at spore skadelige mikroorganismer i fødevarer og dyrefoder. I forbindelse med projektets årlige partnerskabsmøde den 2.-4. juli i Dublin er det tid til at gøre status.

Fødevaresikkerhed
2006
80 millioner kroner til forskning i sikre fødevarer
03 MAJ

80 millioner kroner til forskning i sikre fødevarer

DTU Fødevareinstituttet skal lede et stort EU-projekt om metoder, der kan afsløre skadelige mikroorganismer i fødevarer og være med til at bekæmpe fødevareterrorisme.

Fødevaresikkerhed
Stærkt værktøj mod salmonella
09 JAN

Stærkt værktøj mod salmonella

DTU Fødevareinstituttet står i spidsen for et nordisk projekt, der over de næste tre år skal udvikle en god og billig metode til at kontrollere for Salmonella i husdyr, mad og mennesker. Den nye metode bruger DNA-chips og bliver mere fintfølende end de metoder, man bruger i dag, og vil derfor være et stærkere værktøj i bekæmpelsen af...

Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi