Katrine Lindholm Bøgh

Katrine Lindholm Bøgh

Seniorforsker, forskningsgruppeleder

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Fødevareallergi

Danmarks Tekniske Universitet

Henrik Dams Allé

Bygning 202, rum 3250

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

LoadingText

DTU Nyheder

2022
07 JUL

Fremtidens fødevarer kan føre til nye former for allergi

Spirulina og rapskager er to nye fødevarer, der kan lede til allergi, viser et nyt studie fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarer og fiskeri Sundhed og sygdomme
2021
Jordnødder. Foto: Colourbox.dk
04 FEB

Første danske tal for sygdomsbyrden ved peanutallergi

Forskere ved DTU har for første gang udregnet sygdomsbyrden ved peanutallergi. Data om sygdomsbyrde kan bl.a. bruges til at prioritere sundhedsvæsenets indsatser.

Fødevarer og fiskeri Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme Computerberegning Matematisk modellering
2020
Sutteflaske
10 JUN

Ny viden kan føre til bedre allergiforebyggende modermælkserstatninger

Varmebehandling af mælkeproteiner til brug i modermælkserstatning reducerer proteinernes evne til at fremkalde en allergisk reaktion, uden at det ændrer proteinernes evne til at opbygge tolerance overfor komælk. Det viser forsøg på DTU Fødevareinstituttet, som kan føre til effektive og sikre modermælkserstatninger, der kan forebygge komælksallergi...

Fødevarer og fiskeri Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme Ernæring og kostvaner
2019
Skin / Image: National Food Institute
26 NOV

Allergi overfor mad kan opstå gennem huden

Fødevareallergi opstår ikke bare gennem det, vi spiser. Det, vi putter på huden og i håret, kan også fremkalde allergi. Jo mere viden om allergiens opståen, desto bedre muligheder for at forebygge og behandle. DTU Fødevareinstituttet arbejder for at forebygge og behandle allergi samt fremme tolerancen.

Fødevarer og fiskeri Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2016
Photos: Colourbox.dk
21 DEC

Fødevareallergi skal forebygges og behandles

I dag er det ikke muligt at forebygge eller behandle fødevareallergi. Det vil et nyt projekt nu forsøge at ændre på og dermed øge livskvaliteten for allergikere verden over. Innovationsfonden har bevilget 17 millioner kr. til projektet, som DTU Fødevareinstituttet er projektleder for.

2013
Fordøjede proteiner kan fremkalde fødevareallergi
08 JAN

Fordøjede proteiner kan fremkalde fødevareallergi

Der er ingen sammenhæng mellem proteiners stabilitet overfor nedbrydning i mavetarmkanalen og deres allergifremkaldende potentiale. Selv fragmenter af et fordøjet protein kan fremkalde fødevareallergi. Det viser et ph.d.-studie fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevaresikkerhed
2012
Ph.d.-forsvar om proteiners allergene potentiale
31 MAJ

Ph.d.-forsvar om proteiners allergene potentiale

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Katrine Lindholm Bøghs ph.d.-forsvar om undersøgelser af, hvilke egenskaber hos proteiner fra jordnødder og komælk, der medfører evnen til at forårsage fødevareallergi. Forsvaret foregår den 8. juni 2012 kl. 13.00.

Fødevaresikkerhed