DTU FØDEVAREINSTITUTTET DTU Fødevareinstituttet
Forskningsgruppen for Fødevareallergi
Henrik Dams Allé
Bygning 202, rum 3250
2800 Kgs. Lyngby
Få tilsendt vCard på e-mail.
Spirulina og rapskager er to nye fødevarer, der kan lede til allergi, viser et nyt studie fra DTU Fødevareinstituttet.
Forskere ved DTU har for første gang udregnet sygdomsbyrden ved peanutallergi. Data om sygdomsbyrde kan bl.a. bruges til at prioritere sundhedsvæsenets indsatser.
Varmebehandling af mælkeproteiner til brug i modermælkserstatning reducerer proteinernes evne til at fremkalde en allergisk reaktion, uden at det ændrer proteinernes evne til at opbygge tolerance overfor komælk. Det viser forsøg på DTU Fødevareinstituttet, som kan føre til effektive og sikre modermælkserstatninger, der kan forebygge komælksallergi...
Fødevareallergi opstår ikke bare gennem det, vi spiser. Det, vi putter på huden og i håret, kan også fremkalde allergi. Jo mere viden om allergiens opståen, desto bedre muligheder for at forebygge og behandle. DTU Fødevareinstituttet arbejder for at forebygge og behandle allergi samt fremme tolerancen.
I dag er det ikke muligt at forebygge eller behandle fødevareallergi. Det vil et nyt projekt nu forsøge at ændre på og dermed øge livskvaliteten for allergikere verden over. Innovationsfonden har bevilget 17 millioner kr. til projektet, som DTU Fødevareinstituttet er projektleder for.
Der er ingen sammenhæng mellem proteiners stabilitet overfor nedbrydning i mavetarmkanalen og deres allergifremkaldende potentiale. Selv fragmenter af et fordøjet protein kan fremkalde fødevareallergi. Det viser et ph.d.-studie fra DTU Fødevareinstituttet.
DTU Fødevareinstituttet inviterer til Katrine Lindholm Bøghs ph.d.-forsvar om undersøgelser af, hvilke egenskaber hos proteiner fra jordnødder og komælk, der medfører evnen til at forårsage fødevareallergi. Forsvaret foregår den 8. juni 2012 kl. 13.00.