Forside

Plastikflasker

Vores fødevarer skal ikke kun være sikre eller bæredygtige – men begge dele

Fødevarer og relaterede produkter skal være både bæredygtige og sikre for os at spise og bruge. Men nogle gange kan konflikter opstå mellem de to hensyn. Forskere på DTU foreslår en ny fremgangsmåde, hvor de to områder tænkes sammen. 
Læs nyheden
Colourbox

Antibiotikaforbruget til dyr falder fortsat

Reduktionen i antibiotikaforbruget til dyr var særlig markant i 2021. Dels på grund af de to tons, der ikke længere bruges til mink, dels fordi antibiotikaforbruget til både svin, fjerkræ og fisk var lavere end året før. Det viser DANMAP-rapporten for 2021 fra Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet.
Læs nyheden: Antibiotikaforbruget til dyr falder fortsat
Konference om fremtidens bæredygtige sunde og sikre fødevarer

Se oplæg fra konference om sunde, sikre og bæredygtige fødevarer.

300 forskere, studerende og fagpersoner fra fødevarevirksomheder og brancheorganisationer var samlet til konferencen Fremtidens sikre, sunde og bæredygtige fødevarer i DTU Fødevareinstituttet den 13. oktober 2022. Se præsentationer og optagelser af oplæggene fra morgenens program.

Se oplæg fra konferencen
Spildevand

Nyt og mere detaljeret verdenskort over antibiotikaresistens

Der er store geografiske forskelle i, både hvor hyppigt resistentgener forekommer og i hvilke bakterietyper, generne findes. Det viser analyser af spildevand fra hele kloden, som dermed understreger vigtigheden af at bekæmpe antibiotikaresistens ud fra data om lokale forhold.

Læs nyheden

Abonnér

Indtast din email for at abonnere på:

Nyt fra DTU Fødevareinstituttet